NRC verzwijgt zelf aangespannen KG

KG.jpgHoe curieus…. NRC Handelsblad gaat over tot een unieke stap in de geschiedenis van de krant, nooit eerder vertoond, een ongekend novum, alle wetenschappers en deskundologen on high alert.… de krant dagvaardt een journallist die kritiek heeft op de krant maar zwijgt daarover in de eigen kolommen in alle toonaarden! Wat zou daarvan de reden kunnen zijn? Hebben ze bij Lux et Libertas iets te verbergen? Schamen ze zich voor hun juridisch spierballengerol tegen een stand alone freelance-journalist? Of denken ze dat de lezer niet geinteresseerd is de onthutsende feiten rond de ‘wonderpil-publikaties’ van Wim Kohler? Nog drie dagen dan staan we voor de rechter…. uw ombudsman, eenzaam strijder voor de kwaliteit van de journalistiek in Nederland en om die reden weggehoond door het complete journalistieke establishment versus de machtige ‘kwaliteitskrant’ NRC, vertegenwoordigd door een topadvocate van het peperdure elite-kantoor Stibbe….

Alle lezers zijn welkom op donderdag 7 februari, 15:30 uur, rechtbank Amsterdam, Parnassusweg. Vraag bij de portier naar de zaal waar de zaak Kohler & NRC/Kat dient.

Hoe zal die krachtmeting gaan verlopen? Wie zal als overwinnaar de arena verlaten? Met welk vuurwerk zal NRC-advocate Elsbeth Polak uw ombudsman definitief het zwijgen opleggen? Heeft ze in zijn verleden gegraven? Zal ze onthullen dat hij bij voortduring solliciteert bij NRC, zelfs voor de functie van keyboard-cleaner derde klasse, maar steeds wordt afgewezen wegens gebrek aan talent en daarom voortgedreven door haat en rancune verblind is geraakt voor de waarheid in zijn paranoide kruistocht? We gaan het zien. Maar dan. Welke verassingen heeft uw nimmer versagende ombudsman in petto om Lux et Libertas definitief te verbannen naar de mestvaalt van de Nederlandse journalistieke geschiedenis zodat alle NRC-redacteuren en masse zullen grijpen naar de zelfmoordpil die donderdag centraal staat in het meest curieuze KG dat ooit is gevoerd op het gebied van mediazaken?

Alle lezers zijn welkom op donderdag 7 februari, 15:30 uur, rechtbank Amsterdam, Parnassusweg. Vraag bij de portier naar de zaal waar de zaak Kohler & NRC/Kat dient.

 • By Meneer, 6 februari, 2008 @ 0:21

  Wat is het NRC, de Volkskrant (Martelprimeur!) anders dan de ACHTERBUURT VAN LINKS? Zo zullen wij zo ook benaderen en behandelen: ALS ACHTERBUURT!

 • By Cryptocheilus, 6 februari, 2008 @ 17:07

  Ik wens je morgen veel succes en wijsheid toe.

 • By Ex falso sequitur quod libet, 7 februari, 2008 @ 9:23

  Succes Micha

 • By Jan Bouma, 7 februari, 2008 @ 14:08

  De zaak staat of valt of Köhler een wel of niet wettelijk toegelaten “geneesmiddel” aanprees. latere berichtgevingen omtrent “het risico” regarderen de toelatende instanties. Niet Köhler.

 • By willemzwijgtnietmeer, 7 februari, 2008 @ 22:50

  En ? En ? En ?

 • By frans, 8 februari, 2008 @ 9:58

  Uit De Pers
  NRC-propaganda gaat zelfs bedrijf te ver

  Door: Koster & Jojanneke
  Gepubliceerd: gisteren 00:15
  Update: gisteren 00:22

  ‘Getverdemme, een wonderpil. Er had een koelere nuchtere tekst moeten staan, dit riekt naar Viagra.’ Dr. Eric Hoedemaker, medisch directeur van Sanofi Aventis, is boos op de hype-toon die NRC Handelsblad aansloeg in M. Magazine. De krant schreef in 2006 een lovend artikel over Rimonabant, een wondermiddel tegen overgewicht, depressie en andere ongemakken. Probleempje was echter dat er voor de juichtoon niet zoveel reden leek te zijn.

  Het medicijn kwam in Amerika niet vlekkeloos op de markt, omdat neerslachtige zielen er depressief van zouden kunnen worden. NRC-ombudsman Micha Kat wees in nogal krasse taal op de journalistieke faux pas van de krant. Vanmiddag dient een rechtszaak over het artikel, aangespannen door NRC Handelsblad. Het liberale avondblad beschuldigt Kat van belediging. Kat, die de auteur van het stuk vergeleek met nazi-dokter Mengele en lezers opdroeg hem te achtervolgen, staat klaar. De journalist onthult nieuwe feiten in de zaak. Sanofi Aventis vindt nu zélf ook dat NRC veel te positief heeft bericht over de pil. In het dossier staat een verklaring van Hoedemaker. Op de vraag wat hij dacht, toen NRC schreef dat Rimonabant ‘de aspirine van de 21e eeuw’ wordt, reageert hij: ‘Waanzin, waanzin(…) Er wordt aan een hype gewerkt, en ik denk dat zoiets moeilijk kanaliseerbaar is.’ Kat verkneukelt zich over de zaak. ‘Ik had niet verwacht dat zelfs de pillenproducent dit te ver vond gaan.’ NRC Handelsblad en de advocaat van de krant reageerden niet.

Other Links to this Post

WordPress Themes