Misdadige farma-spin van NRC doorgeprikt

probiotica2.jpgNRC Handelsblad bracht op 25 januari een bericht op de voorpagina van de hand van ene Hester van Santen. De kop van dit stuk was: ‘Patienten probiotica waren al veel zieker’. In essentie was de bedoeling van het ‘artikel’ de schuld bij de farmaceutische industrie voor het drama te Utrecht weg te nemen door op gezag van de Berlijnse chirurg Nada Rayes die inzage zou hebben gehad in ‘de nog vertrouwelijke resultaten van het experiment’ te ‘onthullen’ dat de doden niet waren gestorven als gevolg van de probiotica, maar als gevolg van hun eigen ziekte. Deze site wees al eerder op het verdachte karakter van dit stuk. Maar nu blijkt dat het het hele stuk van Hester van Santen een spin was, opnieuw leugenachtig van a tot z, opnieuw een bewijs voor het levensgevaarlijke en misdadige karakter van de NRC-‘journalistiek’. Want de Utrechtse doden, zo blijkt nu uit gezaghebbend onderzoek, stierven wel degelijk als gevolg van de probiotica! Natuurlijk kan NRC Handelsblad nu uw ombudsman via ‘Kohler-gate’ heeft onthuld dat de krant misdadige propaganda bedrijft voor de farmaceutische industrie nu niet om dit spectaculaire nieuws heen en besteedt er een groot artikel aan…

Maar daarin wordt natuurlijk weer met geen woord teruggekomen op of excuses gemaakt voor het lezersbedrog door Hester van Santen… Wel wijdt de krant enige woorden aan de eerdere leugenachtige berichtgeving als er staat: de Duitse chirurg en probiotica-deskundige Nada Rayes die de studie had ingezien, benadrukte dat bij toeval meer patienten in de probiotica-groep waren ingedeeld die al bij binnenkomst in het ziekenhuis uitgevallen organen hadden. Dit kan ook afsterven van de darm veroorzaken. Rayes vertelde deze krant al eerder over de ‘necrotische darm’ bij probiotica-patienten’. Well, deze ‘analyse’ van de (vermoedelijk door de farmaceutische industrie betaalde) Duitse ‘probiotica-deskundige’ blijkt nu dus complete bullshit. De toestand van de slachtoffers speelde geen noemenswaardige rol. Het waren de probiotica die ze de dood in joegen. Maar NRC bracht wel als feitelijke kop, op de voorpagina: Patienten Probiotica waren al veel zieker. Een weerzinwekkende leugen, ook richting nabestaanden.

  • By Kapitein Nemo, 14 februari, 2008 @ 19:51

    Goed speurwerk meneer Kat. Ik heb gemerkt dat er veel meer klokkenluiders actief moeten worden, want leugenaars lijken in dit land niet alleen in de politiek en de kranten te zitten, maar ook bij de organisaties van het GOEDE DOEL.

    Lees maar eens de titel van het blog: OXFAM-NOVIB vuilwater filmpjes in scene gezet.

    http://blogger.xs4all.nl/pgv123/archive/2008/02/14/352574.aspx

  • By Jan de Wit, 14 februari, 2008 @ 20:19

    Opvallende en prominente aanwezigheid van de NRC bij DWDD vanavond, juist op de dag dat er een voor dit programma erg verdedigend stuk werd geplaats in deze krant over de ‘affaire’ Peter R. de Vries. Hier zit een luchtje aan.

Other Links to this Post

WordPress Themes