NRC verzwijgt dodelijke bijwerking Bayer-pil

avelox.jpgNRC Handelsblad, slippendrager van de dodelijke farmaceutische industrie, verzwijgt dat recent bekend is geworden dat Avelox, een antibioticum van Bayer, dodelijke bijwerkingen kent. Op het moment van schrijven van dit stuk biedt de NRC-zoekmachine geen vermelding van Avelox terwijl bijna alle andere media wel melding maken van dit zoveelste farma-drama in korte tijd. De redactie wetenschap met Wim Wonderpil Kohler als collaborerend vergiftiger van NRC-lezers kan deze omissie goed maken in de krant van vandaag! Aan de slag, Wim Wonderpil! Met de ongekende opeenvolging van farmaceutische drama’s van de laatste jaren gaan we eindelijk de huiveringwekkende tol betalen voor decennia van ‘uitverkoop’ van de onafhankelijkheid van wetenschappers en artsen en recent ook van de media, met NRC Handelsblad als misdadige frontrunner die zich met bijna duivelse graagte uitlevert aan big farma. Intussen lezen we ook dat er in dit land nog journalisten zijn die zich bereid tonen prijzen aan te nemen van big farma.

winnaarpersprijs.jpgJose Leeuwenkamp heeft de ‘Pfizer-persprijs‘ gewonnen (zie foto) wegens haar baanbrekende artikelen over hart- en vaatziekten. Deze prijs was aanvankelijk bedoeld voor Wim Wonderpil, maar toen deze voor de rechter moest verschijnen wegens collaboratie kwam opeens in het nieuws dat hij geen prijs meer stelde op de penningen van de Viagra-producent. Want anders zouden mensen wel eens kunnen gaan denken dat hij ‘niet onafhankelijk meer is’. Leewenkamp verdient intussen geen beter lot dan de moffenhoeren in de dagen na de bevrijding: kaalscheren en emmers stront erover!

 • By Cryptocheilus, 15 februari, 2008 @ 16:14

  Misschien leuk om te weten dat Leeuwenkamp de geldprijs aan een goed doel geeft. Aflaat natuurlijk.
  Verder betreft het volgens mij nogal popie-jopie human-intrest verhaaltjes waar ik geen pil/farma in kan ontdekken.

  Onderaan deze pagina kan men haar epistels lezen:
  http://www.gezondnu.nl/gezond/pfizer_persprijs.php

  Ui-ter-ma-te schokkend!

  * haalt tondeuse alvast tevoorschijn en plant bonenschotel voor vanavond*

 • By Cryptocheilus, 15 februari, 2008 @ 22:11

  O, eeh Micha:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article934498.ece/Dodelijke_bijwerking_antibioticum
  Gepubliceerd: 14 februari 2008 07:25 | Gewijzigd: 14 februari 2008 08:47

  Heb je dit over het hoofd gezien of gaat het jou om de papieren NRC ?

 • By Vox Dei, 17 februari, 2008 @ 18:48

  Een Aflaat is een kwijtschelding van een tijdelijke straf die je oploopt doordat men gezondigd heeft. Die kwijtschelding is alleen te verdienen nadat men de absolutie heeft ontvangen na het belijden van die zonde in het Sacrament van de Biecht. Waarom Cryptocheilus het nodig vindt om dit met geld in verband te brengen is mij een raadsel, want de huidige Aflaten zijn te verkrijgen door het doen van een goed werk of een gebed. Men moet Christus de Heer in eerste instantie vragen om een Aflaat te ontvangen.

  En haal ook niet de 16e eeuw of Maarten Luther van stal, want de theologische ontwikkeling over de Aflaat was nog niet in die dagen zover gevorderd dat een goed en gedegen antwoord was gevonden op de Aflaat. Kritici van de Kerk hebben namelijk niet zoveel historisch bewustzijn aangekweekt. Die horen nog steeds het zelfde indianenverhaaltje over de 95 aflaatstellingen van meneer Maarten, zonder dat er ooit een historisch bewijs van deze gebeurtenis is vastgelegd.

 • By Cryptocheilus, 18 februari, 2008 @ 20:25

  @ Vox Dei:

  Als inqiusiteur doet u uw werk. Soit. Opmerkelijk dat u valt over het woordje aflaat terwijl u hierin de metafoor willens en wetens niet wilt onderkennen. U zoekt uw genoegdoening in religieuze historie. Daar gaat het hier echter niet over. Wel even ontopic blijven Vox!
  Het begrip aflaat gebruik ik hier als stijlfiguur. U bent bij Micha Kat! De meester in het stijlfiguur-gebeuren. U zou zijn verweer inzake Kohler-Kat eens moeten lezen! Dat gaat met name over het gebruik van stijlfiguren.

 • By René, 14 maart, 2008 @ 2:15

  Ik wist wel dat de drion-pil een keer zou komen…

Other Links to this Post

WordPress Themes