Lux, Libertas en de rammende rechter

WedzingaOp de redactie van NRC Handelsblad kan geen grotere stress uitbreken dan wanneer de rechterlijke macht in diskediet geraakt. Immers: rechters en officieren van justitie verslinden de krant dagelijks en beeldbepalende redacteuren van de krant spekken hun beurzen met geld van justitie. Je kunt in feite zeggen: NRC is het huisorgaan van de rechterlijke macht in Nederland en heeft lange tijd zelfs rechters mede geselecteerd zoals blijkt uit de voorgaande link. Dit is in geuren en kleuren beschreven in mijn boek Lux. Libertas en Leugens. Nooit zal ik vergeten hoe ’topjournalist’ Joost Oranje kwijlend en kwispelend van onderdanigheid een cheque van 5000 Euro in ontvangst nam van minister Donner. Maar goed, nu blijkt dus een raadsheer van het Hof te Leeuwarden zo’n beetje de grootste (en meest medelijkwekkende) zedendelinquent van Nederland te zijn. Mishandeling, vrouwenhandel, aanzetten tot prostitutie: al deze zaken zijn de raadsheer aan te wrijven. Terwijl hij er thuis lustig op los ramde, sprak hij op het gerechtshof het ene vonnis na het andere uit, vooral in strafzaken. Bij NOVA zag ik gisteren het item over hem (hij dacht natuurlijk: op internet zijn alle details en mijn naam toch al lang bekend geworden, nu is aanval de beste verdediging) en je broek zakte ervan af. Wat een medelijkwekkende idioot! Als rechter een beetje via internet Oekrainse vrouwen naar Nederland halen! Fuck off! Maar goed, nu kijken wat Lux et Libertas met dit alles doet. Ja, lieve lezers: dat is nog veel erger!
Dit schokkende nieuws brachten de corrupte juristenlikkers niet op de voorpagina, niet op pagina twee of drie, maar onderin op pagina zeven! Het is werkelijk weerzinwekkend. En dan de inhoud. Geen enkel detail over de delicten die hier aan de orde zijn. Het hele stuk van de autoriteiten-fetisjisten is opgehangen aan de president van het Hof van Dijk. Deze van Dijk verklaart dat de affaire hem in januari 2005 bekend werd. Vanaf dat moment zou hij geen zaken meer hebben behandeld: ‘in overleg met hem (sic! leuke vergadering zal dat geweest zijn) werd besloten dat hij op non-actief moest worden gesteld’ aldus de president. Drie maanden later werd hij aangehouden. Twee maanden daar weer na werd hij geschorst. In de periode tussen oktober 2004 toen de feiten zich voordeden en januari 2005 heeft de rammende rechter dus wel zaken behandeld. Dit is hem in hoge mate aan te rekenen: hij bracht zijn president niet zelf op de hoogte. Hiervan maakt NRC geen melding. Dat is schandalig. Moet u zich een chirurg voorstellen die epileptisch is en daarvan het ziekenhuis niet op de hoogte brengt maar gewoon doorgaat met opereren! Maar NRC bewaart het beste voor het laatst. De krant schrift: “President van Dijk ontkent dat het Hof de zaak bewust stil heeft gehouden. “We hebben erover nagedacht om het zelf naar buiten te brengen, maar besloten dit toch niet te doen. Geen enkele werkgever met een werknemer die verdacht wordt van een misdrijf meldt dit zelf actief (alsof de rechterlijke macht ‘zomaar een werkgever’ is!). Maar als ernaar gevraagd werd (er had moeten staan: zou zijn), zouden we het niet ontkennen” (er had moeten staan: zouden we het niet hebben ontkend). Terwijl NRC de president dus laat ontkennen de zaak bewust te hebben stilgehouden, blijkt uit zijn quote dat juist dat precies is wat hij heeft gedaan! En dat moet de lezer slikken van deze ‘slijpsteen voor de geest?’ NRC Handelsblad is ten prooi gevallen aan de totale waanzin. Zelfs met de Nederlandse taal moet worden gemarchandeerd om den misdadige journalistiek nog in enige vorm te kunnen gieten!

 • By academicus, 26 april, 2006 @ 11:43

  effe voor het goeie begrip: we hebben nu dus de RAMMENDE rechter (deze Wiedzinga) en ook nog de RUKKENDE rechter: die vieze kinderporno-president uit Maastricht. Het wachten is nu dus op de RAPENDE rechter.

 • By Jaap de Wreede, 28 april, 2006 @ 15:21

  Gezien hoe de NRC op 20 april het nieuws van de dag miste? Op pagina 2 vijf regeltjes over de liquidatie van Thomas van der Bijl in Amsterdam. Het Parool had wel een groot voorpaginastuk. GeenStijl had aan het eind van de ochtend al alle details, dus voor het zakken van de NRC! En dan ook nog eens de opmerking van de kwaliteitskrant dat het waarschijnlijk om een ‘overval’ ging.

 • By Tom, 3 mei, 2006 @ 14:42

  Je zou dat gemarchandeer met de Nederlandse taal natuurlijk ook als de slijpsteen voor de geest kunnen beschouwen. ;)

 • By F.W. Voigt, 22 mei, 2006 @ 19:05

  Er schijnt al eerder aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling en poging tot doodslag – de justitiële doofpot lijkt wél te functioneren:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/013541.html

 • By chris, 24 mei, 2006 @ 22:48

  Het is werkelijk schandalig dat het NRC deze Wedzinga uitgebreid de gelegenheid gaf om een dagboek bij te houden. Er moet toch ergens een redacteur zijn die nu denkt: shit, we hebben ons voor zijn karretje laten spannen?

Other Links to this Post

WordPress Themes