Bestel nu Lux, Libertas en Leugens

LLetL.jpgHet onthullende maar alom neergesabelde boek over de journalistieke praktijken bij NRC Handelsblad is nog altijd in de handel. Via deze link kunt u het bestellen! Ten overvloede: het boek is geschreven door de man die als eerste journalist van Nederland voor de rechter werd gesleept door een dagblad met een dure advocaat maar deze zaak op eigen houtje glansrijk wist te winnen!

Uw ombudsman is intussen druk bezig afscheid van u te nemen en zijn talrijke lezers te bedanken voor hun steun en inzendingen. Ook laat hij de redactie van NRC Handelsblad groeten en met name Folkert Jensma; hij is hen dankbaar voor alle uren aan leerzaam vermaak die zij hem hebben geschonken.

Hij dankt hoofdredacteur Birgit Donker voor de kans die zij hem heeft geboden zijn gelijk te halen voor de rechter waarmee zij het afscheid van haar ombudsman een extra feestelijk tintje gaf. Hij is natuurlijk bovenmatig veel dank verschuldigd aan Wim Wonderpil en zijn historische Rimonabant-verhalen. Hiermee kreeg hij van NRC als het ware het doorgeladen pistool op een zijden kussen aangereikt om de krant het verdiende nekschot toe te kunnen dienen. Dank ook mevrouw Laura Starink, de chef van M ten tijde van de publikatie, dat u het journalistieke inzicht heeft gehad verder geen lastige vragen aan Kohler te stellen over zijn wonderpil-verhaal maar het gewoon in het blaadje te kwakken. U heeft immers wel wat beters te doen dan de ingediende verhalen nauwkeurig af te wegen op hun kwaliteit! Ach, ik kan zoveel meer mensen bedanken, Coen van Zwol die mij in de beginfase heeft voorzien van cruciale informatie, Joyce Roodnat die volgens mij de schrijfster is van de briljante ‘Caroline Druivers’-emails (Rood-nat-druiven; voelt u ‘m?) die te lezen zijn in het hierboven aangeprezen boek, Hans Steketee die met zijn hysterische gedrag mijn zaak ook behoorlijk vooruitgeholpen heeft, Joep demonisator Dohmen uiteraard die de laatste lezers die nog een vaag besef hadden van onpartijdigheid van NRC over de streep trok met zijn PVV-‘onthullingen’…. ach, ik zal nog wel even door kunnen gaan! Uw ombudsman gaat nu de trein in, op weg naar nieuwe avonturen, maar zal op deze site nog een laatste artikel publiceren onder de kop ‘conclusies en aanbevelingen’.

 • By Kolja, 22 februari, 2008 @ 10:36

  Hi Micha,

  Nogmaals gefeliciteerd. Waar gaat je trein naartoe?

  Kolja in de wodka en Olga in de Wolga

 • By Meneer, 25 februari, 2008 @ 18:03

  Haa die Micha Kat!

  Nog wat Cubaanse Fidel sigaren meenemen joh! Jij hebt het over de leugens van Lux en Libertas, maar lees eens dit smakelijke verhaal over de leugens van het NOS-journaal inzake El Commandate Fidel en hun “parlement” kompleet met “verkiezingen”. De blogger deed er ook nog een fotootje bij van een Cubaans Concentratiekamp waar critici van Fidel opgesloten zitten.

  Met dank aan Google Earth natuurlijk!

  http://blogger.xs4all.nl/pgv123/archive/2008/02/24/355583.aspx

Other Links to this Post

WordPress Themes