Update ombuds-zaken

Waarde bezoekers van deze jonge weblog! This is your own Ombudsman speaking! We zijn nu zes weken op gang met de site en we scoren tussen de 300 en 400 unieke bezoekers per dag. Moeilijk te zeggen of ik dat veel of weinig vind. De ‘zustersite’ Klokkenluideronline zit op tien keer zo veel per dag maar die is dan ook al bijna vier jaar in de lucht. Het zou best kunnen dat Klokkenluideronline in de top-50 zit van Nederlandse weblogs. Uw ombudsman gaat nu een week met vakantie. Ik kijk intussen even naar de dossiers op mijn bureau: wat zijn we de komende tijd van plan? Allereerst ligt daar de toespraak die Pieter Broertjes onlangs hield bij zijn afscheid als voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Deze wil ik graag van commentaar voorzien, want hij is weer van een domheid, dat geloof je gewoon niet. Stelt ie voor een ‘ombudsman voor de media’ aan te stellen! Hoe dom ook, daar ga ik natuurlijk wel op solliciteren.
Als ze mij al niet gewoon uit zichzelf vragen. Dan zijn er nog de zaken tegen F. Jensma bij de Raad voor de Journalistiek. Volgens de regelen der kunst zou Jensma een krachtige berisping niet kunnen ontlopen. Zijn bedrog van zijn eigen lezers is immers boven elke twijfel verheven en ook staat vast dat hij heeft gelogen tegen de Raad zelf door te zeggen dat ik door NRC de laan uit gestuurd ben en daarom handel uit rancune (alsof dat trouwens iets zou afdoen aan de inhoud van mijn aantijgingen!). Gewoon niet waar: ik heb de relatie met NRC zelf opgezegd en dat kan ik ook nog bewijzen. Zou het ooit eerder zijn gebeurd dat een hoofdredacteur glashard liegt tegen de Raad, ook nog ten koste van een voormalig medewerker van zijn eigen krant? Jensma presteert het. Maar goed, je weet maar nooit hoe de Raad met deze delicate zaak omgaat. Ongelofelijk trouwens dat niemand hierover durft te schrijven, zelfs niet het clubblad De Journalist.

Duidelijk is in elk geval dat uw NRC-ombudsman nooit om onderwerpen verlegen hoeft te zitten want de krant blundert gestaag voort. Of liever: het wordt steeds erger. Zo’n Elsbeth Etty: dat die wordt gehandhaafd! Hysterisch, rancuneus, incompetent, totalitair: deze dame is weerzinwekkend! Wisten jullie dat ze ooit emails heeft verzonnen waarin ze ‘door Fortuynisten werd bedreigd?’ Dat was in de tijd van de doodsbedreigingen aan Melkert en Rosenmoller en zo en Elsbeth was beledigd dat zij geen doodsbedreigingen kreeg. Toen heeft ze die maar verzonnen. Staat in mijn boek Lux, Libertas en Leugens met bewijzen! Ach ja, misschien schrijf ik nog wel eens een operette over NRC. Groet en tot later!

 • By Burdy, 29 april, 2006 @ 20:09

  Go Micha. Goeie vakantie.

 • By F.W. Voigt, 29 april, 2006 @ 21:52

  NRC Ombudsman: “We zijn nu zes weken op gang met de site en we scoren tussen de 300 en 400 unieke bezoekers per dag. Moeilijk te zeggen of ik dat veel of weinig vind. De ‘zustersite’ Klokkenluideronline zit op tien keer zo veel per dag maar die is dan ook al bijna vier jaar in de lucht.”

  Een weblog veelbezocht krijgen is een kwestie van met regelmaat nieuwe content en een lange adem zodat internetters de gelegenheid krijgen het weblog te ontdekken.

  NRC Ombudsman: “Zo’n Elsbeth Etty: dat die wordt gehandhaafd! Hysterisch, rancuneus, incompetent, totalitair: deze dame is weerzinwekkend!”

  Het lukt me zelden mijzelf te dwingen haar column te lezen.

 • By Tom, 3 mei, 2006 @ 14:47

  Hou je er bij het bezoekerstellen rekening mee dat men ook via een RSS-feed de site kan bijhouden?

Other Links to this Post

WordPress Themes