Doei Daniela! Kusje van je Mabeltje!

Hoe zou Daniela Hooghiemstra zich hebben gevoeld toen ze afgelopen weekeind de cover van het NRC-magazine M op de deurmat zag liggen? Niet al te best, denk ik. Want op die cover stond het mongoloide hoofd (dat mannen daarop kunnen geilen….) van Wippe Smit met haar homo-prins dat de wereld in riep: “Fuck you, Daniela! Lux et Libertas kiest definitief voor mij en Friso! Jij bent vanaf nu de verrader en je zult nooit meer een stuk in NRC publiceren! Maar als ik een lezing houd over de media die mensen kapot maken uit winstbejag… dan ruimt NRC daar wel plaats voor in! Ha ha! NRC heeft liever een mafia-hoer in de kolommen dan een serieuze journalist als jij…Heerlijk, zo’n verdorven krantje! Echt iets voor mij en Friso! Ik heb wel medelijden met je, Daniela! Weet je nog hoe wij in het Ritz en Parijs ons lekker lieten pakken door Arabische wapenhandelaren en Colombiaanse macho’s… toen dacht ik: je bent een echte vriendin! Misschien trouw jij ook wel met een prins! Maar dat kreeg jij niet voor elkaar! Ik wel! Ik ben nu prinses en jij een gefrustreerde en rancuneuze vrijster!”

Het is een bizarre samenloop van omstandigheden. Te bizar. Daags nadat NRC-medewerkster en ex-hartsvriendin van Wippe Smit Daniela H. de landelijke pers haalde met haar ‘analyse‘ van de relatie van Wippe met Bruisma (‘iedereen wist het maar er mocht niet over worden gesproken, omerta) komt NRC met het definitieve pro-Wippe verhaal in M onder de pathetische kop ‘In Londen voelen we ons veilig’. Het verhaal is van een weerzinwekkende inhoudsloosheid… maar goed, daar hebben we het nu niet over… veel interessanter is dat NRC met deze keuze op dat moment definitief afscheid lijkt te nemen van de eigen medewerker en kiest voor de mafiose ‘prinses’ die ‘zo’n moeilijke tijd heeft gehad toen de affaire met Bruinsma speelde in 2003 maar zich er samen met haar lieve Friso zo dapper doorheen heeft geslagen, al liegend en wel’ … Deze keuze past uitstekend bij de compleet verdorven Lux et Libertas-journalistiek… Liever een hoer in de kolommen dan tien journalisten!

Die Mabel heeft het werkelijk met iedereen gedaan die in bepaalde corporale kringen rondliep eind jaren tachtig…Nog nooit heeft iemand een serieuze maatschappelijke analyse uit haar mond kunnen optekenen anders dan fuck me all over maar zij krijgt wel alle ruimte een beschouwing te geven over de rol van de media? Misschien moet ik Mabel wel vragen of ze samen met mij ombudsman wordt! Kan ik haar en passant direct lekker pakken! Of nee, Pieter Broertjes wil toch een nationale ombudsman aanstellen voor de media? Dat moet Mabel worden! Die weet immers als geen ander hoe gemeen media kunnen zijn en hoe media mensenlevens kapot kunnen maken! Go Mabel go!

Nu is Jutta Chorus de ‘journalistieke vriendin’ van Mabel in plaats van Daniela. Die Jutta die kennen we nog wel uit onze NRC-tijden… ‘Tutta’ werd ze toen al genoemd. Tutta is een soort kruising tussen Wilma Nanninga en Sjoukje Dijkstra. Nee, van haar sexleven weten we niets… Tutta heeft geen sex; ze is volledig voor-geprogrammeerd bepaalde taken te verrichten en als ze daarmee klaar is verdampt ze vanzelf…omdat ze bij NRC nooit iets zei en in elke vergadering louter door haar lange haren aaide kon ze opklimmen in de Lux et Libertas-hierarchie… Nee, dan Daniela. Haar loopbaan begon bij het AD. Daar kwam de chef van dienst ooit binnenlopen met de vraag wie er zin had om naar het afstudeerfeestje te gaan van PWA… daar mocht AD een journalist heen sturen. Niemand wilde behalve Daniela. Die zag daar wel iets in. Wippe Smit lag in die dagen nog te kezen op de Neeltje Jacoba. Daniela is slim en kan ook nog goed schrijven. Zo begon de Oranje-carriere van Daniela die haar nu dus noodlottig dreigt te worden. Iedereen wilde haar graag bij het AD houden, maar ja… Daniela moest zo nodig naar Lux et Libertas. Daar is het dus goed fout gegaan. Ze begon met het schrijven van pro-Oranje slijmstukken. Toen vervolgens de Mabel-affaire uitbrak riep Daniela in vergaderingen dat zij Mabel zo goed kende en dat zij daarom de aangewezen persoon was om stukken en analyses over de zaak te schrijven… En we weten inmiddels dat ze bij NRC niets liever hebben dan een journalist met een belangenconflict… sterker: als je geen belangenconflict hebt mag je bij NRC over een onderwerp geen letter opschrijven! Aldus werd die lieve Daniela gecorrumpeerd door Lux et Libertas… Blijkbaar kreeg ze hierover gewetenswroeging met als resultaat haar recente uithaal naar Wippe… maar daarmee heeft ze zich wel direct buiten het journalistieke establishment geplaast. Welcome, Daniela! Join the club!

Tot slot moet er nog wat worden gezegd over het stuk in de laatste HP/de Tijd onder de kop ‘onaantastbaar Oranje’. Daarin komt de rol van Daniela ook uitgebreid ter sprake. Het stuk is geschreven ‘met samengeknepen billen’ omdat ik weet dat auteur Alies Pegtel veel meer weet dat ze in het stuk opschreef… Aldus maakt Pegtel zich schuldig aan dezelfde journalistieke doodszonde als Daniela namelijk: uit schijterigheid schrijven met de handrem erop. Pegtel is nota bene de journaliste die de relatie tussen Wippe en Bruinsma heeft onthuld omdat ze inside informatie had vanuit haar eigen corporale verleden waar ik haar ook weer van ken… Pegtel weet van de feestjes waar Wippe en Klaas samen ‘optraden’… Maar het ergste is nog wel wat Pegtel schrijft over de rol van De Volkskrant in de kwestie. Om een of andere onbegrijpelijke reden neemt Pegtel De Volkskrant/Broertjes in bescherming door compleet in strijd met de waarheid te schrijven dat ‘ de krant stukken afdrukte waarin onder andere Mabels vriendin Ottolien Lels het voor haar opnam en beweerde dat zij Bruinsma amper kende’. De waarheid is dat De Volkskrant zich liet misbruiken in een set-up van de pro-Mabel lobby die een verhaal had gecreerd dat erop neer kwam dat niet Mabel een relatie met Bruinsma had gehad, maar Lels en dat er sprake was van een persoonsverwisseling tussen beide blonde vrouwen! Deze set-up was eerder aangeboden aan het NOS Journaal maar die trapten er niet in. Het is het meest weerzinwekkende voorbeeld van journalistieke normvervaging van de laatste jaren, uitgevoerd door de krant die zich structureel heeft laten misbruiken als Oranje propaganda-vehikel.Waarom moet HP/de Tijd de feiten verdraaien pro-Volkskrant? Fuck the Volkskrant! Maar bij HP willen ze blijkbaar toch een beetje blijven meedoen met de mainstream-media. Een fatale keuze als je het mij vraagt, zeker als je om die reden een loopje neemt met de journalistiek en de waarheid.

 • By Charles Destrée, 19 mei, 2006 @ 7:56

  Ja Ton,

  Maar wat wil je?
  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
  Vooral als je ‘van Duitsen bloed’ bent – of wordt.

  De bruisende Mabel is able, onder de gordel vooral.
  Vandaar ‘Bruisma’?
  Duidelijker lijkt daarom:
  “Doei Daniela! Kutje van je Mabeltje!”
  In het hutjemutje van (Oranjefascistische) wapen- en drugshandel.

  Vroeten,
  Charles.

 • By Criticushje, 19 mei, 2006 @ 18:21

  Ons nationale dikkertje, willumpie pils zong ooit in beperkte kring:

  Wilhelmus van Nassauw ben ik van valsen bloed.
  Het vaderland uitsuighen doe ik tot in den doet
  Een gauwdief van oranje, ben ik vrij onverveerd.
  Als keuning van oranje ,ben ik geen euro weerd.

  Dit liedeke heeft hum in drank verwekt, dus hij zal volgens het gezegde ….kinderen en dronken mensen….de waarheid gesproken hebben.

 • By wim, 30 juli, 2006 @ 3:34

  ok,ok, foute boel,foute leute in famillie.
  En nu?
  Wippe Smit?
  que?
  Max is zeer benieuwd naar uw antwoord…

Other Links to this Post

WordPress Themes